dinsdag 18 december 2007

Infoavond studeren in het buitenland

Zin in een buitenlands avontuur? Misschien vragen we je dan wel om je belevenissen via deze blog de wereld in te sturen...

Zegt het je wat om, zoals Matthieu Deram (student marketing), een tijdje in het buitenland te gaan studeren of er op stage te gaan? Kom dan zeker een kijkje nemen op de infoavond op woensdag 19 december om 19u. Plaats van afspraak is Howest, departement Simon Stevin. Daar volg je de pijlen.

2 opmerkingen:

Thomas zei

Ik wil iedereen aanraden om in het buitenland te gaan studeren, ikzelf heb het vorig jaar gedaan. Ik ben naar Frankrijk getrokken ten eerste voor de ervaring, maar daarnaast zeker ook om de taal te leren. Op het einde van vorig jaar ben ik afgestudeerd in Brugge, en ik heb me ingeschreven (hier, van waaruit ik dit berichtje schrijf) in de Imus, Annecy (Frankrijk).
Dit jaar ben ik hoofdzakelijk gekomen om mijn frans te leren. Volgend jaar, het eerste semester ga ik naar Duitsland, ik trek naar daar om ook allereerst mijn talen te leren.

Dus, aan allen, gà naar het buitenland, het is een prachtige ervaring, je leert er een cultuur, je ervaart er prachtige momenten, en het staat ook mooi op jouw toekomstige CV.


Groetjes uit Frankrijk
Thomas

Matthieu zei

Jammer dat mijn vliegtuig uit Spanje wat laat aankwam of ik was zeker eens langsgekomen op de infoavond.

Zoals Thomas al gezegd heeft is studeren in het buitenland op zen minst een ervaring. Je leert een cultuur kennen, leert een taal bij (of schaaft hem wat bij), leert nieuwe vrienden kennen van allerhande nationaliteiten, het staat mooi op je CV, ...
Het is en blijft een ervaring die je niet vaak zult meemaken.

Voor zij die denken dat ze het aankunnen, je zeker niet inhouden! Je zult het je niet beklagen. Maar de spreuk "bezint eer je begint" geld hier ook wel.
Ettelijke maanden in het buitenland zonder je "natuurlijke habitat" kan voor sommige mensen zwaar zijn.

Je kan beginnen met je te informeren en misschien wat praten met mensen die de ervaring al eerder hebben meegemaakt.

Matthieu