woensdag 12 december 2007

Efacc: Count & Grow NV in een notendop

De studenten achter Count & Grow NV stuurden naar de redactie een mailtje met hun beweegredenen: waarom kozen ze hun naam en met welk mission statement willen ze naar buiten komen. Je leest er hier alles over.

Naam

Na overleg hebben we - omwille van verschillende redenen - gekozen voor de naam Count & Grow NV.

We vonden het belangrijk dat de naam vlot klinkt en makkelijk uit te spreken is. De betekenis van de naam is belangrijk voor ons. De “Count” verwijst naar accountancy; dit is onze core business. Het verwijst ook naar “to count on”, wat dan weer “vertrouwen” betekent. Zo brengen we tot uiting hoe belangrijk we het vinden dat onze klanten vertrouwen hebben in ons.

Ook aan de term “Grow” kunnen we twee betekenissen toeschrijven. Enerzijds bedoelen we dat onze onderneming toekomstgericht is en de snel evoluerende wetgeving in ons vakgebied op de voet volgt. Anderzijds bedoelen we met “Grow” dat onze klanten zich kunnen concentreren op hun eigen groei wanneer ze hun accountancy-opdrachten aan ons toevertrouwen.
Het “&” teken hebben we gekozen omdat het vlot verwerkbaar is en mooi oogt in een logo. We hebben gekozen voor een unieke naam zodat we deze naam kunnen laten registreren.


De missie

Count & Grow NV, unique – innovating – conquering – dynamic and professional accounting. We zien onze toekomstmogelijkheden in de beginnende ondernemingen. Van overheidswege worden er veel kansen gegeven aan beginnende ondernemers en we zullen daarop proberen in te spelen. We zien het als onze missie om hen op de gepaste wijze te begeleiden en te adviseren, zodat we mee met deze ondernemingen kunnen uitgroeien tot een gevestigde waarde binnen het accountingdomein.

Eveneens rijst het besef dat accountancy een steeds belangrijkere blauwdruk geeft op het ondernemerschap en dat hierbij goed geschoold personeel een must is. Als we willen voldoen aan de grote verwachtingen, is het voor ons belangrijk dat we steeds beschikken over personeel met de nodige competenties die onze onderneming met een belangrijke meerwaarde verrijken. Daarom is het niet alleen belangrijk ervoor te zorgen dat er de nodige opleidingsprogramma’s worden georganiseerd, maar ook het up-to-date stellen van al de nieuwigheden op ons vakgebied is hierbij geen overbodige luxe.

Om onze toekomst te verzekeren van bekwame mensen, is het de bedoeling het beroep aantrekkelijk te maken voor jonge mensen. En als we op dat vlak een voortrekker kunnen zijn, is het voor onze onderneming een unieke kans om ons te manifesteren als jong en dynamisch. Daarom ook is het imago heel belangrijk voor Count & Grow NV. We zullen in de toekomst sponsoring overwegen. Het is heel belangrijk dat iedereen ons ziet als een onderneming die af en toe een goed doel steunt en zich integreert in de samenleving.

Geen opmerkingen: