zaterdag 1 december 2007

Studeer accountancy-fiscaliteit aan Howest en win een pakket vrijstellingen

Een bachelor bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit (of zelfs master TEW of handelswetenschappen) kan het beroep op zelfstandige basis pas uitoefenen mits hij/zij erkend wordt door de beroepsinstituten.

Je kan je pas als zelfstandige boekhouder en fiscalist vestigen, nadat je 200 dagen stage loopt bij een zelfstandig boekhouder of fiscalist erkend door het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

Voel je er wat voor om je te vestigen als accountant of belastingconsulent, dan moet je eerst een toelatingsexamen afleggen bij het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB).

Wie aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), departement Simon Stevin accountancy-fiscaliteit studeert, krijgt na het behalen van het diploma maar liefst 21 vrijstellingen op de 25 opleidingsonderdelen op het toelatingsexamen tot kandidaat-accountant. Voor het toegangsexamen tot kandidaat-belastingconsulent word je vrijgesteld voor 14 van de 16 opleidingsonderdelen. Om te weten welke vrijstellingen je krijgt, kan je de zogenaamde concordantietabellen raadplegen op de IAB site: http://www.iec-iab.be/ned/beroep_toegang_diploma.aspx.

Geen opmerkingen: