dinsdag 11 december 2007

Efacc: Count & Grow

Het Efacc-project is een business game tussen de laatstejaarsstudenten accountancy-fiscaliteit waarbij de Hogeschool West-Vlaanderen (departement Simon Stevin) één van de 10 deelnemende hogescholen is. Het is een uitdagend project waarbij verschillende groepen het intern tegen elkaar opnemen. Onze groep bestaat uit 10 studenten en opereert onder de naam Count & Grow NV. Intern nemen we het op tegen onze medestudenten, die voor zichzelf de naam Accora NV hebben bedacht. Het project probeert het vrouwelijk ondernemerschap te promoten, waarbij alle CFO’s (Chief Financial Officers) verplicht vrouwelijke studentes zijn.

De drijvende kracht achter dit project is Handson & Partners. Ze proberen een zo realistisch mogelijke case uit te werken, waarbij alle documenten uit het dagelijkse bedrijfsleven aan bod komen. Het project is opgedeeld in 5 uitgebreide pakketten, waarbij de gehele oprichting evenals dagelijkse verrichtingen en afsluiting tot de opdrachten behoren.

Het project wordt afgesloten met een algemene vergadering op school, waarbij het ondernemingsplan en de behaalde financiële resultaten bekrachtigd worden ten aanzien van de aandeelhouders, namelijk onze lectoren en Handson & Partners.

Het team dat hierbij het best uit de verf komt, mag dit nog eens overdoen in de Metropolis te Antwerpen, waarbij ze het opnemen tegen over de beste teams van de andere deelnemende scholen. Dit alles zal bejureerd worden door een deskundige panel, samengesteld uit erkende boekhouders en fiscalisten. Het is niet alleen een unieke gelegenheid om onder het goedkeurend oog van een gerenommeerd consultancybedrijf te beginnen ondernemen, maar er hangt ook nog een leuke verrassing aan vast voor het winnende team.

Geen opmerkingen: