maandag 3 maart 2008

Werken en studeren

Een diploma accountancy-fiscaliteit of financie-en verzekeringswezen halen terwijl je werkt? Het kan. Vanaf volgend academiejaar start Howest, Simon Stevin met een @home-programma. Als je minstens halftijds werkt, kan je in 8 semesters en via afstandsonderwijs het diploma van je keuze halen.

FV@home en AF@home

Voor financie- en verzekeringswezen (kortweg FV@home) leggen we de nadruk vooral op het "doen". Daarvoor werk je een specifiek pakket van oefeningen en geïntegreerde projecten af. Naast de specifiek beroepsgerichte pijler besteden we - uiteraard - ook aandacht aan communicatieve vaardigheden (onder andere in vreemde talen) en ICT.

Waar financie- en verzekeringswezen vooral de nadruk legt op de financiële sector (banken en verzekeringen), heeft accountancy-fiscaliteit meer aandacht voor boekhouden en fiscaliteit. Bovendien: de vraag naar boekhouders en accountants is nog nooit zo groot geweest. De vraag overtreft zelfs het aanbod. Boekhouder-accountant is een toekomst- of knelpuntenberoep.

De opleiding accountancy-fiscaliteit via afstandsonderwijs - kortweg AF@home - is de springplank naar een carrière als: hulpboekhouder, boekhouder, accountant, belastingconsulent, fiscalist, dossierbeheerder, administratief medewerker, verificateur, creditcontroller, kredietanalist, BTW-specialist,... Er zijn dus nogal wat mogelijkheden.

Afstandsonderwijs… vrijheid, maar met begeleiding

De centrale gedachte bij afstandsonderwijs is studeren waar en wanneer je wil. Zo zal je je job, je gezin en je studie kunnen combineren. Je staat er echter niet alleen voor. Wij begeleiden jou via de nieuwste en geschikste communicatieplatformen: zo zullen wij het lesmateriaal, de voorbeeldexamens, de oefeningen en nog veel meer op papier of via ons elektronisch leerplatform Dokeos aan jou ter beschikking stellen. Het is dan ook belangrijk dat je thuis over een computer en een goede internetverbinding beschikt.

Maar er is meer. Voor sommige modules organiseren we ook begeleidingssessies op de campus. Daar kan je alle vragen over de leerstof stellen die via het leerplatform niet aan bod (kunnen) komen.

Opleidingsprogramma

De opleidingen AF@home en FV@home omvatten 4 studiejaren van ongeveer 45 studiepunten (ECTS). Elk studiepunt komt overeen met ongeveer 25 uur studiebelasting. De studiebelasting is gelijk verdeeld over de beide semesters. Het achtste semester bestaat uit een stage in het werkveld. De opbouw van het programma is modulair. Alle cursusmateriaal wordt (op papier of digitaal) aangeboden aan de start van een module.

Bij de opbouw van het programma en de planning in de academische kalender is optimaal rekening gehouden met jouw situatie als werkende student. Een module loopt 3 tot 7 weken. Er lopen maximaal 2 modules tegelijkertijd. Hierdoor kan je je als werkende student makkelijker focussen op een beperkt aantal cursussen. Bovendien gebeuren de evaluaties gespreid over het semester. Na afloop van elke module volgt onmiddellijk een evaluatie. Alle examenmomenten zijn al gekend aan de start van het academiejaar. Zo kan je reeds bij het begin een duidelijke planning maken én afspraken maken met je werkgever.

Verdere vragen? Mail naar simon.stevin@howest.be en wij zullen je zo snel mogelijk contacteren.

Geen opmerkingen: