dinsdag 18 maart 2008

Op IP in Brugge (IX)

Zo net na een IP een balans opmaken, brengt het beste naar boven. Charlotte Bleyaert (studente marketing) maakte het volgende eindverslag. De andere verslagen lees je hier.

Iedere student heeft dit project anders ervaren. Maar we waren het er met z'n allen over eens dat het enorm leerrijke ervaring was, en dat we allen verbeterd zijn op het vlak van Engels. Voor mij persoonlijk was het IP een onvergetelijke ervaring die ik zeker niet snel zal vergeten. Ik heb de kans gekregen om kennis te maken met vreemde culturen en te leren met hen samenwerken. In het begin zaten we vol spanning te wachten om kennis te maken met onze teamleden, we hadden niet echt hoge verwachtingen over onze groep. Maar op het einde van de rit hebben we er toch nog enkele vriendinnen aan overgehouden wat we allemaal heel erg tof vinden.

Ook op het gebied van marketing hebben we onze theorie kunnen toepassen in de praktijk. Concurreren met andere teams, marketingbeslissingen nemen, R&D beslissingen, beslissingen nemen op het gebied van reclame maar ook vergaderen en presentaties geven in het Engels… een hele boterham aan diverse ervaringen dus. Niet alleen ervaringen uiteraard maar ook bepaalde dingen die we bijgeleerd hebben op het gebied van marketing en de taal Engels. We zijn allemaal een stuk mondiger geworden in het Engels.

Ook het leren werken en omgaan met andere vreemde mensen was een hele ervaring. Al van dag één werden we in ons groepje gesmeten. Allemaal mensen die voor ons geheel onbekend waren. Maar al van in het begin klikte het eigenlijk heel goed, ondanks dat onze team de laatste was in het MarkSim-spel binnen Industry green, verliepen de beslissingen vrij vlot. Julie haar team was de eerste binnen die industry. In Industry red was Miet haar groepje de laatste en Amaury zijn groepje was de eerste (dacht ik). Anyway, allemaal maar details als je bekijkt wat we allemaal bijgeleerd hebben binnen dit project.

Er werden ook heel wat team activities georganiseerd zoals de rondleiding die door ons werd gegeven in Brugge en de trips naar Brussel en Oostende. Maar het was vooral de bowling die het tofste was en waar we het meeste hebben kunnen socializen met onze teamleden. Zo werd de teamspirit wat versterkt, wat zeker zijn vruchten heeft afgeworpen. Ieder team bevat uiteraard verschillende karakters, maar alles is toch zeer goed meegevallen voor elk van ons. Zoals al eerder werd vermeld hebben we er enkele vrienden aan overgehouden die we zeker nog eens zullen ontmoeten in ons verdere levenspad.

Het hele project was wel heel wat intensiever dan we hadden verwacht het waren tien vermoeiende en echt uitputtende dagen. Maar ondanks die uitputting hebben we ons super geamuseerd en hebben we heel wat bijgeleerd, en heel wat nieuwe mensen leren kennen. Ook hebben we heel wat souvenirs overgehouden aan het IP, zoals een T-shirt en een typisch Bourgondische beker. Die beker hebben we ontvangen bij het closing dinner dat plaatsvond in een historische kelder in het hartje van het historische en prachtige Brugge. Het eten dat we daar geserveerd kregen, is nu wel niet het eten dat iedere Bruggeling op zijn bord krijgt. Het was eerder “boerenkost”, maar het was lekker.

Ons laatste souvenir zal dan ook onze belangrijkste worden in de rest van ons leven: het Erasmus-certificaat. Na het in ontvangst nemen van dat certificaat wat dat ook het laatste van het IP. Met een klein hartje namen we afscheid van onze team members en bijhorende lectoren en sloten we in schoonheid het IP-project af.

Geen opmerkingen: