maandag 17 maart 2008

Op IP in Brugge (VII)

Het marketing-IP in Brugge zit erop. De verslagen zijn nog volop aan het binnenlopen. Vandaag vertelt Miet Vanderyse wat de studenten deden op donderdag. De andere verslagjes lees je hier.

Donderdag 13 maart 2008

Om 9u30 kwamen we toe in het provinciale huis Boeverbos en daar gingen we van start met een ochtendaperitief. Dit bestond uit koffie, thee en water, alles wat we nodig hadden om wakker te worden. Na een beetje bij te praten met de medestudenten werden we gevraagd om naar de aula te gaan. Daar stond mevrouw Masselis ons te woord.

De eerste spreekster had het over Europa. Zij betrok ons volledig in de geschiedenis van Europa door veel vragen te stellen. Ze sprak natuurlijk niet alleen over de geschiedenis maar ook over de toekomst van Europa. De doelstelling van deze spreekster was om Europa dichter bij de burger te brengen. Na een uurtje over Europa volgde de langverwachte pauze. Na de pauze kwam de tweede spreker, dit was een gepensioneerde professor HR van de Universiteit Gent. En als laatste nog een woordje van de heer Alain Carmois, lector netwerkeconomie aan de Hogeschool West-Vlaanderen (departement Simon Stevin). De sprekers waren de tijd uit het oog verloren, waardoor wij in één uur terug op school moesten zijn en gegeten hebben.

De laatste ronde

Om 13u45 was het tijd voor onze laatste ronde, the final round. Hier moesten wij nog eens alles op alles zetten. Dus ik startte met mijn dagelijkse taak: “het downloaden van de server”. En eens dit gebeurd was, konden we van start. Bij velen was er niet veel budget meer, dit werd dan opgelost door alle research and development opdrachten te annuleren. Er kwam toch geen ronde meer na deze, dus waarom zouden we nog willen weten wat de toekomst ons zal brengen. Uiteindelijk was het grootste deel van het spel al gespeeld. De mindere groepen konden nog hopen om niet de laatste te zijn. Net zoals mijn groep. Het was dus alweer een intensieve ronde. Opnieuw alle cijfers analyseren, opnieuw de foute beslissingen rechtzetten, opnieuw strategie licht aanpassen, enz. …

Stadhuis en uitgaan

Na het uploaden van ronde acht waren we even vrij. We werden pas om 17u verwacht op de Burg. De vrije tijd ertussen werden nuttig besteed, nuttig zoals iets gaan drinken in the Irish Pub. Na deze gezellige drink werden we ontvangen door Yves Roose (schepen van cultuur en onderwijs) en Annick Lambrecht (schepen van sport) in de gotische zaal van het Brugse stadhuis. Schepen Roose gaf in zijn welkomstwoordje een volledige uitleg over de geschiedenis van deze zaal en over de vele muurschilderijen die de geschiedenis van Brugge weergeven. Dit is ook de zaal waar je als Bruggeling in het huwelijksbootje stapt. Om 18u zat onze dag erop, tenminste wat de vastgelegde activiteiten betreft.

De studenten van HOWEST hadden afgesproken om die avond samen uit te gaan. Zoals afgesproken zijn we de vertrokken naar het Zwarte Huis in de Kuiperstraat. Daar hebben we gezellig bijgepraat tussen de vele hapjes en de vele drankjes. Er hing een leuke sfeer en we leerden elkaar eens op een niet-schoolse manier kennen. Tegen 23u zijn we naar de Coulissen gegaan. We hadden daar afgesproken met enkele studenten uit Geel en uit Finland. Het werd uiteindelijk een avond die ons allen nog een tijdje zal bijblijven…

Geen opmerkingen: