donderdag 6 maart 2008

Sociale economie serveert ontbijt met Bart Cannaerts


Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over het dalen van de koopkracht, de vergrijzing, stijgende werkloosheid, faillissementen, drijvende vuilinisbelten in de Stille Oceaan, groepen die in onze samenleving uit de boot vallen, te veel CO2 in de lucht, global warming, noem maar op...

De sociale economie gelooft in een meer duurzame economische realiteit en probeert een alternatief antwoord te geven op maatschappelijke en economische vraagstukken. In de sociale economie staan engagement, kansen bieden en ecologie centraal. Deze sector in volle bloei biedt vandaag werk aan ongeveer 30.000 mensen in coöperaties, beschutte en sociale werkplaatsen, invoegbedrijven, kringloopcentra en buurt- en nabijheidsdiensten.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen organiseren we (d.i. VOSEC - het Vlaams Overleg voor de Sociale Economie - en verschillende Vlaamse universiteiten en hogescholen) in het kader van Sociale Economie op de Campus evenementen rond de sociale economie. Van concerten van Mintzkov, over debatten en lezingen over de sociale economie tot een eerlijk ontbijt met Bart Cannaerts.

Dat eerlijke ontbijt wordt op onze campus Simon Stevin geserveerd op dinsdag 11 maart, doorlopende van 8u tot 11u. Van 10u tot 11u worden de lessen zelfs geschorst (met dank aan het departementshoofd en de opleidingscoördinatoren voor hun welwillende medewerking). Bovendien kan je ook nog genieten van Bart Cannaerts' eigenzinnige kijk op de sociale economie.

Klik alvast hier voor een voorsmaakje van dit pittige ontbijt. Smakelijk!

Geen opmerkingen: