maandag 17 maart 2008

Op IP in Brugge (VIII)

Wat hebben we geleerd? Het is niet alleen het favoriete zinnetje van een beroemde Vlaamse TV-kok, maar ook de essentie van een IP. Soetkin Vandecandelaere (studente marketing)vertelt alvast hoe het er net vóór de closing dinner aan toe ging.

Vrijdag 14 maart
Voorbereiding presentatie

Gisterenmiddag hebben we onze laatste beslissingen voor MarkStrat genomen. Wij hebben voor de laatste periode nog een nieuw product gelanceerd op de Vodite markt. Hiermee hoopten we wat marktaandeel af te snoepen van team A en onze positie op de markt dus te versterken. We waren 2de en hoopten dat op de laatste dag nog te zijn, want dat is natuurlijk een mooie plaats om mee te eindigen.

Deze morgen kregen we dan uiteindelijk de laatste resultaten te zien en zoals we hadden gehoopt stonden we nog steeds op de 2de plaats. Op de 1ste plaats eindigen was als het ware een utopie geworden, want het A team had mijlen voorsprong op de anderen. Dus waren we met onze 2de plaats al meer dan tevreden. En toch ook een beetje trots.

Deze ochtend kregen we tijd om ons eindrapport op te stellen en een PowerPoint-presentatie. We kregen gisteren enkele richtlijnen omtrent de onderwerpen die zeker vermeld moesten worden in ons rapport. We moesten het o.a. hebben over onze gekozen strategie en wat we er gedurende het spel aan veranderd hebben. Een ander belangrijk onderwerp was wat we uiteindelijk hebben geleerd gedurende deze week en wat we aanraden voor de volgende IP’s. De presentatie was dan gebaseerd op het rapport.

Al vlug gingen we aan het werk in het computerlokaal, de helft van de groep heeft zich toegespitst op het rapport en de anderen op de PowerPoint-presentatie. Rond 12h00 was het rapport en de PowerPoint zo goed als af en hebben we onze tekst wat ingeoefend. Na nog wat kleine aanpassingen was het tijd om te eten.

Presentaties

Na een welverdiende middagpauze was het moment voor de eindpresentaties aangebroken. De presentaties waren verdeeld in 2 groepen: “industry green” en “industry red”.
Team A mocht de spits afbijten. Doordat ze tevens ook het beste team van de “green industry” waren, kregen we al meteen een zeer overtuigende presentatie te zien. Wij (team I) kwamen als derde aan de beurt. We probeerden zo goed mogelijk onze aandeelhouders te overtuigen om in ons te blijven geloven en dus te investeren in ons bedrijf. Na onze presentatie kregen we enkele vragen van de aandeelhouders (de lectoren).

Rond 15h30 zaten alle presentaties van “industry green” er op. We konden naar huis of naar ons hotel om ons wat op te frissen en klaar te maken voor het diner van deze avond.
Het IP zit er bijna op, althans het werkgedeelte, maar vanavond volgt nog een grote brok ontspanning.

Closing dinner

Om 18h30 was de afspraak aan de 13e-eeuwse Kelder in het centrum van Brugge. De meesten waren op tijd en al vlug konden we plaats nemen aan tafel. Het diner bestond uit maar liefst 5 gangen. Het begon met een bordje vis en een bord met charcuterie en groentjes. Daarna stond lekkere erwtensoep op het menu. De hoofdschotel was hutsepot met krielaardappelen, worst en een ribbetje. Als afsluiter kregen we nog een rijsttaart.Rond 22h00 hadden we allen ons buikje rond gegeten en konden we er weer tegenaan. De tafels werden afgeruimd, de muziek werd wat luider gezet en het restaurant werd als het ware omgetoverd tot een echte Coyotebar.

Geen opmerkingen: