donderdag 15 mei 2008

Efacc: het aftellen is begonnen

Over exact 1 week verdedigt Count & Grow, de virtuele onderneming van de laatstejaarsstudenten accountancy-fiscaliteit, de kleuren van Howest op de Efacc-finale in Antwerpen.

Voor alle duidelijkheid nog even de spelregels op een rij: het interactieve project Efacc wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap, in samenwerking met het consultancybedrijf Handson & Partners. Het gaat om een real-life business game waarin laatstejaarsstudenten accountancy-fiscaliteit onder de begeleiding van consultants een eigen NV oprichten, die ze gedurende een volledig boekjaar besturen. Er nemen 9 hogescholen deel aan dit project. Elke hogeschool stuurt één groep naar de finale.

Voor de jury in Simon Stevin was het een bijzonder moeilijke opdracht om te kiezen tussen de twee concurrerende ondernemingen Count & Grow NV en Accora NV. Beiden groepen waren aan elkaar gewaagd. Het werd dan ook een spannende nek-aan-nekrace, een dubbeltje op zijn kant. Met een minieme voorsprong sleepte Count & Grow uiteindelijk de finaleplaats in de wacht.

Lieve Neutens, Evelien Vanroose en Stefanie Verscheure, drie vrouwelijke studentes van Count& Grow, zullen op 22 mei de resultaten van hun onderneming voorstellen aan de vakjury. Momenteel zijn ze zich volop aan het voorbereiden: hun powerpointpresentatie op punt stellen, hun dossier een laatste maal grondig bestuderen en werken aan hun vaardigheid ‘spreken voor publiek’ want nooit eerder spraken ze voor ongeveer 600 toehoorders...

De lectoren kregen al een voorsmaakje en waren onder de indruk. Dit is een sterke groep, goed voorbereid, enthousiast en gemotiveerd! Hun lectoren wensen hen alvast veel succes en zij durven nu al dromen van een podiumplaats. Duimen maar dat de stress hen straks geen parten speelt.

Geen opmerkingen: