maandag 25 februari 2008

Infodag 1 maart 2008: word bankier-verzekeraar!

Na accountancy-fiscaliteit stellen we je - naar aanleiding van onze infodag van komende zaterdag 1 maart 2008 - vandaag de afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen voor.

Banken en verzekeringsinstellingen werven volop aan

Op zoek naar een goedbetaalde baan met doorgroeimogelijkheden? Maar tegelijkertijd wil je ook je sociaal leven onderhouden? Als je twee maal “ja” hebt geantwoord, moet je ernstig de afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen overwegen.

Alleen al in 2007 waren er naar schatting ruim 4000 vacatures in de bank- en verzekeringssector. Bovendien zullen de komende jaren nogal wat 50-plussers uitstromen. Om die uitstroom op te vangen, werven de banken en verzekeringsinstellingen het liefst professionele bachelors aan.

90% heeft in juni al een contract

Onze afgestudeerden uit de richting financie- en verzekeringswezen hebben op het einde van hun afstudeerjaar bijna allemaal al een contract op zak. Hoe dat komt? Van bij het begin van de opleiding ligt de nadruk op de praktijk: via de duurzame samenwerking met gastprofessoren (mensen uit de praktijk) weet het beroepenveld dat onze studenten onmiddellijk inzetbaar zijn. Zo gaan onze tweedejaars al op een korte stage. De stage in het laatste jaar duurt 3 maanden. Dit jaar kreeg één van onze stagiairs na één week prompt een contract voor onbepaalde duur aangeboden!

Nog een extra troef voor wie na zijn studies als zelfstandige aan de slag wil: CBFA (de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen) erkend onze opleiding. Daardoor moet je geen bijkomende theoretische proeven meer afleggen om je als zelfstandige te vestigen.

Meer info? Kom dan naar onze infodag op 1 maart en begin aan je toekomst: studeer Financie- en Verzekeringswezen.

Geen opmerkingen: