vrijdag 22 februari 2008

Infodag 1 maart 2008: word boekhouder!

Na de SID-in's in West- en Oost-Vlaanderen staat volgend weekend (1 maart) de eerste infodag van Howest geprogrammeerd. Tijd dus om de volgende dagen de verschillende opleidingen van Bedrijfsmanagement eens in de kijker te plaatsen. Beginnen doen we met Accountancy-fiscaliteit.

Grote vraag naar boekhouders

“Veel jonge mensen laten zich afschrikken door het saaie imago van ‘de boekhouder’. Nochtans is dat beeld niet juist. Als boekhouder sta je midden in het bedrijfsleven. Achter de cijfers zit altijd een levende onderneming met bedrijvige en boeiende mensen. Boekhouden en fiscaal advies geven is mensen vooruithelpen met hun bedrijf. Als boekhouder zijn zo saai was, had ik echt wel een ander beroep gekozen.”

Aan het woord is Frederic Reynaert, oud-student accountancy-fiscaliteit. Als geen ander weet Frederic dat de boekhouders van het departement Simon Stevin erg goed in de markt liggen. Wie een opleiding accountancy-fiscaliteit volgt, is verzekerd van een baan.

De rock-‘n-roll van de cijfers

De vraag naar accountants is nog nooit zo groot geweest. De vraag overtreft zelfs het aanbod. Boekhouder is een toekomst- of knelpuntenberoep. “Dat komt door het grijzemuizenimago”, hoor je wel eens.

Gek toch? Een goeie boekhouder kijkt immers verder dan de cijfers. Hij of zij staat de ondernemer met raad en daad bij en is een effectieve coach die in onderling overleg met de ondernemer de toekomst uitstippelt en op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden voor het bedrijf.

21 vrijstellingen

Ben je heel ambitieus, dan kan je een schitterende professionele toekomst uitbouwen als zelfstandig boekhouder. Onze diploma’s zijn immers erkend door de twee beroepsinstituten BIBF en IAB. Bij deze laatste krijg je zo maar even 21 (eenentwintig!) vrijstellingen op een totaal van 25 vakken. Geen enkele andere hogeschool doet beter.

Waar wacht je nog op? Kom als de bliksem naar onze infodag op 1 maart 2008 en begin aan je toekomst: word boekhouder.

Geen opmerkingen: