maandag 26 november 2007

Bizidee


Wie - ondanks een tekort aan tijd en geld - als student toch ondernemend wil zijn tijdens zijn/haar studies zonder eigen bedrijf, biedt Bizidee misschien soelaas. Bizidee is een wedstrijd voor studenten met innovatieve ideeën en ondernemerszin. Een beetje zoals De Bedenkers, maar dan voor studenten.

Voor de eerste fase van Bizidee 2008 kunnen de studenten hun idee neerpennen en online indienen. Ze kunnen er ook de hoofdprijs van 1.000 euro winnen en de eerste stappen zetten op weg naar de 25.000 euro in de 3de fase van deze wedstrijd! Voor meer info kan je op de website terecht van Bizidee (klik hier).

3 opmerkingen:

Olivier Dierickx zei

Ik had wel een vermoeden dat hier enige reactie op zou komen, en dat iemand wel met geld ging afkomen om een student te financieren om een onderneming op te starten. Ik ga misschien ook even de handen uit de mouwen steken en meedoen. Even wat overleg plegen met anderen.. Een leuk initiatief alvast ! Ik ben benieuwd wie hier als winnaar zal uitkomen, en hoe de toekomst van die onderneming er dan zal uitzien.

Geert De Cubber zei

@ Olivier: moet je zeker doen. Een paar jaar geleden heeft een student van Simon Stevin trouwens een prijs gewonnen via Bizidee - als ik het me goed herinner won hij zelfs de hoofdprijs in de eerste ronde. Zijn naam moet ik je voorlopig schuldig blijven...

En of hij ook daadwerkelijk zijn idee op de markt heeft gebracht, weet ik ook niet.

Maar Bizidee is zeker een mooie start. En ik ben er zeker van dat je met een (creatief) team (heel) ver kan geraken.

Matthieu Deram zei

Dag Olivier
Als je wil wil ik gerust een bijdrage doen aan je idee. Als je er dan al eentje hebt tenminste. Je weet me te bereiken!

Ik vind dit zeker een goede manier om studenten aan te zetten om hun idee uit te brengen in plaats van ze altijd maar voor jezelf houden. Zo kan je tenminste weten of het haalbaar is of niet en misschien kan je zelf dan binnen X aantal jaar zelf iets beginnen.
Kheb ook al een paar ideetjes/dromen.