donderdag 26 maart 2009

Marketing op IP in Finland (II)

Een aantal studenten marketing zijn momenteel op IP (MarkSim) in Finland. Pieter Buysse mailde het volgende verslag door.



Woensdag 18 maart 2009 Lathi
Na een korte nacht en een heerlijk ontbijt stonden we om negen uur al klaar om aan de 2e sessie te beginnen. De resultaten van de 1e sessie waren voor de een al wat beter dan voor de andere, maar we gaven niet op en werkten ijverig door. Na een Finse lunch begonnen we al direct aan onze 3e sessie. Maar om 16u gaven we er de brui aan, want de aperitief stond op ons te wachten in kamer 317! ’s Avonds ging we met de hele Marksim-groep een lekker pizzabuffetje gaan verorberen! Na het eten waagde Jasper zich aan een klein paardenavontuur. Na een hele tijd te wachten op de eerste valpartij op de gladde wegen van Lathi, zorgde Valentine voor de allereerste slipper al had ze daar geen ijs voor nodig! Sommige genoten nog van een sauna anderen van een laat aperitiefje en trokken dan allen het nachtleven van in: Club Nightlife!

Donderdag 19 maart 2009 Lathi
Na opnieuw een korte nacht stond de een al wat beter op dan de andere, maar met goeie moed begonnen we allen aan onze 4e sessie. ’s Middags genoten we van een prachtige presentatie over de Lathi Ski Games waarna we de schansen konden bezichtigen. Het uitzicht boven op de torens was indrukwekkend, zeker met het mooie weer van vandaag. Snel ontstond er al een sneeuwgevecht tussen de verschillende landen. Uiteraard wonnen de Belgen. In het skimuseum konden we heuse simulatiegames spelen en natuurlijk was België sterk vertegenwoordigd op het podium. Na een frisse wandeling terug naar het hotel en het gebruikelijke aperitiefje, gingen we lekker gaan eten. We besloten het eens rustig te doen vanavond…



Vrijdag 20 maart 2009 Lathi-Helsinki
Vandaag stond een uitstap naar Helsinki op het programma. We merkten meteen op dat de Finse hoofdstad bruist van de activiteit. Na een korte rondleiding door onze gids, die toerisme studeerde in Lahti, werden we het bruisende stadsleven ingeworpen. Algauw splitsten we ons op in kleinere groepjes en gingen we op verkenning uit. Enkele van ons bezochten de plaatselijke musea, anderen 'shopped till they dropped' en nog andere maakten van de gelegenheid gebruik om hun buikje eens goed rond te eten. Om 4 uur vertrok de bus weer riching Lahti, maar wie wou kon nog langer blijven om dan later met de trein terug naar te keren. Vrijdagavond werden de lectoren door de studenten uitgedaagd tot een heus bowlingduel.



Zaterdag 21 maart 2009 Lahti
Zaterdag was het weer tijd voor actie! Na een relaxte dag gisteren gingen we vandaag weer verder met het MarkSim-game. De resultaten waren erg uiteenlopend en de verschillende strategieën worden stilaan duidelijk. Na het invoeren van de nieuwe orders kregen we de resultaten te zien waarop we ons moesten baseren om een rapport op te maken. Dit bleek een allesbehalve simpele opdracht te zijn, maar iedereen raakte toch op tijd klaar met de opdracht. In de late namiddag staken onze Finse gastheren en –dames het vuur aan de lont door de barbecue aan te steken en ons te trakteren op enkele lekkere stukjes vlees. Tussendoor was er ook nog een heuse zangcompetitie. Met enige trots kunnen we jullie mededelen dat de twee Belgische groepen de plaatsen 1 en 2 inamen door zonder schroom of schaamte een knalprestatie neer te zetten met hits als “de Marie-louise” en “Het is een nacht”. ’s Avonds kwam echter het moment waarop iedereen zat te wachten. Saturday Night in Finland! Onze Finse vrienden hadden voor de MarkSim-groep entrance geregeld in een van de hipste discotheken van de stad. Iedereen amuseerde zich dan ook te pletter, inclusief de DJ, die alle deelnemende landen verwelkomde met een spetterende set.

Uitspraken van week:
“Kieken das kip é”
“Ik heb het huis van SINTERKLAAS gezien in Helsinki”
“l’union fait la farce”
“Die zwarten, die is wel echt zwart é”
“Wybo goes Afrika”
“De Brabançonne, da’s toch in het Frans hé?”
“Do you want a lief?”


“Die steentjes op het trottoir, lost dat vanzelf op?”

Geen opmerkingen: