donderdag 27 november 2008

Met 2FV naar Fortis Luxemburg

Op donderdag 13 november moesten de tweedejaarsstudenten financie- en verzekeringswezen allemaal vroeg uit de veren, in het kader van hun internationaal project “beleggen in Luxemburg”. Student Gertjan Dehaese brengt verslag uit.

We werden omstreeks 6u15 verwacht op de parking van de school want we hadden een lange busreis van een kleine vier uur voor de boeg. Ondanks het vroege uur was iedereen aanwezig en vertrokken we stipt onder leiding van mevrouw Wanzeele en mevrouw Debaere richting Luxemburg. Sommigen maakten van de busreis gebruik om nog wat slaap in te halen en - na een korte stop halfweg om te ontbijten - kwamen we omstreeks 10u30 aan bij het overweldigend gebouw van Fortis Luxemburg.


We werden vriendelijk ontvangen en kregen meteen een drankje aangeboden in een mooie vergaderzaal. Vanaf 10u30 tot 12u30 volgde een uiteenzetting in het Frans over Fortis Luxemburg. Eerst was er een korte schets over Luxemburg en zijn economie. Daarop volgde een meer gedetailleerde uitleg over Fortis Luxemburg, wat hun activiteiten precies zijn en waarmee ze zich in Luxemburg (maar ook daarbuiten) bezighouden. We hadden er al een lange ochtend opzitten toen we omstreeks 12u30 werden vergezeld naar de cafetaria van het gebouw. Het is te zeggen: niemand van ons had verwacht dat we daar als het ware in een 3-sterrenrestaurant terecht kwamen. Met keuze uit wel 10 verschillende menu’s, dessertbars, fruitbars, saladebars en nog vele andere delicatessen.


Toen we omstreeks 14u bekomen waren van ons prachtige diner volgde deel 2 van onze uiteenzetting. Mevrouw Nathalie De Meyere gaf ons een presentatie over de verzekeringssector in Luxemburg. We kwamen te weten hoeveel mensen er momenteel in de Luxemburgse verzekeringswereld aan de slag zijn en wat de voornaamste verzekeringstakken zijn. Vervolgens bespraken we nog enkele grote verzekeringsmaatschappijen en de controleorganismen in Luxemburg. Na deze tweede presentatie kregen we allen de kans om wat vragen te stellen, al dan niet in het kader van de paper die we moeten schrijven voor dit project.


Na nog een korte rondleiding doorheen het gebouw werden we rond 17u opnieuw opgewacht door de buschauffeur om onze terugreis aan te vatten. Tijdens die busreis werd er veel gelachen en gepraat en na een korte tussenstop kwamen we omstreeks 20u30 terug in de Rijselstraat aan - op diezelfde parking waar we 14 uur daarvoor vertrokken waren.

Geen opmerkingen: