maandag 24 november 2008

Studenten accountancy-fiscaliteit trekken naar FirstMotion (II)

Op 6 november ging een groep studenten van Accountancy-Fiscaliteit naar FirstMotion in de EXPO van Gent. Het was een beurs rond het hele gebeuren van boekhouden en fiscaliteit. Een eerste verslagje over FirstMotion kon je hier al lezen. Eline Scherrens en Inge Vandecaveye (twee studentes accountancy-fiscaliteit) brengen ook verslag uit.

Er waren verschillende conferenties en workshops waarvoor je je kon inschrijven. Wij hebben er de meeste van gevolgd. Een eerste conferentie ging over de definitie en de praktijk van een erkend boekhouder. Onderwerpen zoals wat je als boekhouder in je beroep moet en mag doen en deadlines van de BTW- aangifte kwamen aan bod.

Er waren sessies rondom het BIBF en het IAB. Dit zijn twee concurrenten van elkaar die ons probeerden te overtuigen om ons later bij hen aan te sluiten!
Daarnaast probeerde de politie ons ook aan hun zijde te krijgen. Dit omdat ze veel mensen tekort hebben om onderzoek te doen naar fraudezaken. Het werk dat je hier zou moeten doen, lijkt zeer interessant. Toch zou het tof geweest zijn als we donderdag een paar voorbeelden mochten zien van fraudezaken!

Een andere workshop die wij hebben gevolgd, was een van boekhouder tot e-boekhouder. Dit was een van de betere workshop. E-boekhouden is iets wat het boekhouden aantrekkelijker maakt, o.m. omdat je je werk thuis of overal waar je maar wil kan doen. Een voordeel is dat je je hierdoor niet telkens hoeft te verplaatsten naar het kantoor. Toch vinden we dat er een groot nadeel is! Door thuis te werken, ga je veel minder sociale contacten creëren. Veranderen van omgeving en buitenkomen kan een mens namelijk goed doen, waardoor werken op kantoor een grotere uitdaging kan zijn.

Het beroep van boekhouder promoten bij jongeren zou allicht meer bijval kennen indien men jonge en dynamische mensen zou inschakelen om dergelijke presentaties te geven. Al bij al was het een leerrijke dag.

Geen opmerkingen: