donderdag 2 april 2009

Marketing op IP in Finland (III)

Thomas Wybo (student marketing) mailde ons het volgende verslag door van het IP in Finland.

Woensdag 25 maart 2009
Vandaag kreeg je de kans om in de voormiddag aan het businessrapport te werken en een presentatie voor te bereiden die je in de middag moest voorstellen aan de aandeelhouders (leerkrachten) en de andere bedrijven uit je industrie.

De voormiddag verliep voor ons allemaal een beetje stressachtig, bij de één al meer dan de bij de ander. We hadden 2 uur om het rapport te schrijven, dus de deadline kwam vlugger dan sommigen dachten. Gelukkig waren er al andere die er de avond voordien nog aan hadden voorbereid. In dit rapport moest een verslag staan van de genomen beslissingen in de verschillende periodes en de “grote” keerpunten uit de periodes. Er moesten een paar grafieken in staan ter illustratie en ook moest er een prospectie voor de toekomst beschreven worden, hoe we verder zouden gaan met het bedrijf. In de middag moesten we dan, aan de hand van dit rapport, een voorstelling doen aan de aandeelhouders van ons bedrijf, de leerkrachten dus.

Voor deze presentaties hadden we meer tijd gekregen, maar toch kwam de deadline vlugger dan verwacht. De leerkrachten zaten vooraan en we moesten ons bedrijf voorstellen en onze beslissingen verdedigen als aan een echte aandeelhoudersvergadering. Voor het ene bedrijf ging dit natuurlijk makkelijker en vlotter omdat zij goede cijfers hadden. Voor de bedrijven met mindere cijfers was het hun taak om de aandeelhouders te overtuigen toch geld te investeren.

Na deze stressy voor- en namiddag kregen we nog de kans om te gaan langlaufen, schaatsen of bowlen. Voor de rest van de avond waren we dan vrij. Wij zijn met de klasgroep gaan eten in de Memphis, een restaurant waar we al een paar keer hebben gedineerd. Daarna zijn er nog een paar het lokale nachtleven gaan verkennen, anderen gingen gaan slapen om zich voor te bereiden op onze laatste dag in Finland.

Geen opmerkingen: