donderdag 14 mei 2009

BeCommIn: The Final Countdown

De studenten van 3AF nemen deel aan BeCommIn. Ze zijn geselecteerd voor de finale in Metropolis (Antwerpen). Exact 1 week voor de grote finale stuurden ze het volgende verslag door.

Vandaag 12 mei 2009, uitgerekend één week voor de grote finale op 19 mei in Metropolis te Antwerpen, wordt het menens voor de drie laatstejaars accountancy-fiscaliteit studenten. Dan zullen Joachim Lannoo, Heike Vanderbeken en Nicolas François de Howest-kleuren verdedigen op de grote finale van het BeComInn-project. Met een presentatie over de bekomen resultaten van hun onderneming Finaccor zullen ze het opnemen tegen 11 andere hogescholen. Het doel van Finaccor is duidelijk: ze wensen de vakjury, die perfect op de hoogte is van alle boekhoudkundige, juridische en fiscale finesses, te overtuigen. Met een sterk dossier, een sterke presentatie en een perfect samenhangend presentatietrio zal Finaccor proberen om alle andere hogescholen in het zand te doen bijten.

De vraag die nu op ieders lippen ligt: hoe werd bepaald dat het team van Finaccor onze hogeschool mag vertegenwoordigen in Antwerpen? Wel, op vrijdagnamiddag 3 april 2009 werd er een halve finale gehouden op ons departement waarbij Finaccor zich in een rechtstreeks duel met NovAcc diende te bewijzen voor een jury bestaande uit drie lectoren en twee externen. Beide teams hadden drie vertegenwoordigers die met behulp van een PowerPoint hun winst, financiële gezondheid en toekomstvisie van hun virtuele onderneming konden toelichten. Het bekomen resultaat werd bereikt na een intensieve uitwerking tijdens het volledige academiejaar.
Het uiteindelijke verdict lag in handen van de jury die moest bepalen welke groep onze hogeschool zou vertegenwoordigen op de grote finale in Antwerpen. Uiteindelijk kwam Finaccor met een nipte meerderheid als winnaar uit de bus. Dankzij nog enkele gouden tips van zowel de externen als lectoren en ons sterk dossier beschikt ons team over een sterke ruggengraat om een gooi te doen naar de hoogst haalbare plaats op de grote finale.
Het aftellen kan dus beginnen en laat ons hopen dat Finaccor een mooi resultaat behaald waarop Howest trots kan zijn.

Let the battle begin, we are ready for it!!!

Geen opmerkingen: