maandag 23 juni 2008

Staart

Voor de studenten zitten de festiviteiten – in de volksmond ook wel examens genoemd – er op. Dat verklaart ook waarom het op deze blog de jongste weken relatief stil was. Binnenkort, heel binnenkort kunnen ook de lectoren met vakantie. Geert De Cubber (lector talen in de opleiding Bedrijfsmanagement) beschrijft de helse laatste we(e)k(en).

In cauda venenum, zegt een oud Latijns spreekwoord. Het venijn zit in de staart. Sinds zaterdagnacht – net nadat de ondermaatse Nederlanders de duimen moesten leggen voor een superieure Russische voetbalploeg – zijn alle examens verbeterd. De halfjaarlijkse kwelling en tijdrovende karwei van examens afnemen en beoordelen zit er eindelijk weer op.

Maar wie denkt dat we tussen het laatste examen en de proclamatie en remediëring op 30 juni / 1 juli ergens op een Caraïbisch strand vertoeven om onder het nuttigen van menig Bloody Mary de stress uit ons lijf te jagen, heeft het wel effe mis. Immers, na examineren en corrigeren worden de komende twee weken rijkelijk gevuld met assisteren (bij het invoeren van de punten), delibereren, proclameren en – afhankelijk van het resultaat – feliciteren of remediëren/reclameren.

Of de studenten al dan niet die verre droomreis kunnen ondernemen, dan wel opnieuw moeten beginnen studeren, is uiteraard ook zeer sterk afhankelijk van dat resultaat. Voor ons, lectoren, staat één ding echter nu weer vast: ook dit jaar hebben we weer tweede zit. Maar de periode tussen de eerste en de tweede examenperiode, daar kijken we toch naar uit. Maar eerst nog de staart.

Geen opmerkingen: