dinsdag 25 mei 2010

Goud voor Howest!

We waren er wel van overtuigd dat ze het goed zouden doen, daar in Antwerpen. Maar het was zelfs beter dan goed. Het was excellent.

De docenten zijn dan ook fier op de prestatie van hun studenten. Die doorstonden de proef met glans: hun dossier was goed onderbouwd, de PowerPoint oogde mooi en professioneel; ze gaven blijk van degelijke dossierkennis en waren to the point in hun antwoorden naar de jury. Proficiat aan Eline Scherrens, David Montré en Inge Vandecaveye voor hun geslaagde presentatie en aan de deelnemende studenten accountancy-fiscaliteit voor hun volgehouden inzet, gedrevenheid en enthousiasme waarmee ze dit project tot een goed einde brachten.

In het hiernavolgende blogstukje laten we de studenten zelf aan het woord. Hoe hebben zij (de uren voor) die finale beleefd?

Donderdag 20 mei 2010, met de zon hoog in de hemel en geen wolkje aan de lucht, was de grote dag eindelijk aangebroken! Uit een selectie van 44 groepen werden 11 groepen geselecteerd om het jaarproject van BeCommInn te verdedigen voor een professionele en strenge jury. Niet alleen dit leverde kriebels in de buik op, ook het feit dat er 600 personen aanwezig gingen zijn deed ons al wat bibberen! Na veel voorbereiding was Aid-a nv, onze onderneming, er volledig klaar voor!

Om 11 uur konden we, na enkele foto’s, eindelijk vertrekken met de bus richting Metropolis in Antwerpen.

Rond 13 uur kwamen we aan en genoten we nog snel van een aangenaam drankje op het dakterras van de Metropolis. Om 14 uur gingen de deuren van de gigantische zaal open en onmiddellijk stroomde de zaal volledig vol met projectcollega’s.

Na een korte inleidende speech vernamen we dat Aid-a NV de spits mocht afbijten. Met klamme handen en trillende benen liepen we naar het podium.


Tijdens de presentatie konden we toch onze zenuwen de baas blijven! Na de voorstelling van ons eerste boekjaar kon de jury vragen stellen. Ze waren verrast van onze goed geformuleerde antwoorden! Omdat we de eerste groep waren die mocht presenteren, mochten we de andere presentaties bijwonen. Zo konden we onze uiteindelijke plaats al beetje inschatten. De concurrentie was zeker en vast niet mis! Ook zij hadden vlotte presentaties. Dit deed ons twijfelen over de kans die we hadden om te winnen.
En toen steeg de spanning .. niet de 5e plaats.. niet de 4e plaats... niet de 3e plaats,... niet de 2e plaats... de schrik sloeg al toe ‘Het zal toch niet waar, geen ereplaats? Niets was minder waar! Plots viel het onverwachte verdict ‘AID-A NV van Howest, Brugge IS DE WINNAAR! Wij, Aid-a nv, het groepje van het kleine Howest hadden de groten verslaan.

Gesterkt door het gejuich van onze klasgenoten wandelden we zelfverzekerd naar het podium en ontvingen we elk een reischeque ter waarde van 100 euro.
Voor onze groep was dit de ervaring van ons leven! Deze dag vergeten we nooit meer!!
We willen dan ook nog eens onze lectoren bedanken voor al hun hulp en steun tijdens het volledige project! BEDANKT!


De bestuurders van Aid-a NV!

1 opmerking:

Heike Vanderbeken zei

Dikke proficiat!


Groetjes,

Een presentatrice uit de ploeg die vorig jaar helaas tweedes werd ;-)