woensdag 7 januari 2009

BeCommInn 2009: Finaccor nv



Nadat het eerste deelnemende team van accountancy-fiscaliteit zich eerder deze week voorstelde, is het nu de beurt aan Finaccor nv om zijn troepen aan de buitenwacht te presenteren.

Het leven zoals het is: het BeCommInn project

Bij aanvang van het academiejaar werden alle laatstejaarsstudenten accountancy-fiscaliteit door een medewerkster van het bedrijf Handson & Partners ingelicht omtrent een interactief vakoverschrijdend project dat gedurende het volledige academiejaar zou plaatsvinden. De studenten werden in twee gelijkwaardige groepen verdeeld. Aan het hoofd van beide groepen staat de CFO (Chief Financial Officer). Deze persoon heeft de algemene leiding over zijn of haar team en coördineert op een zorgvuldige wijze alle ontvangen taken.

Beide groepen kregen nog een bemoedigend woordje van de begeleidende lectoren, want er zijn hoge verwachtingen dit jaar. Vorig jaar eindigden de studenten op een zeer mooie 2de plaats in een gelijkaardig project. De lat ligt voor beide teams dus nog een klein beetje hoger, wat zou neerkomen op het behalen van de eerste plaats...

Na de inleidende week begon het serieuzere werk want beide groepen ontvingen hun eerste pakket met opdrachten. Voornamelijk taken rond de oprichting van een vennootschap met al haar bijkomende formaliteiten. Onze vennootschap kreeg de naam Finaccor NV.
Op het moment van dit schrijven zijn we, na het afwerken van heel wat administratieve pakketten, druk bezig met het tweede pakket waarbij we op zoek moeten gaan naar een idee om het technologisch ondernemen te stimuleren bij kinderen uit het kleuter en lager onderwijs. Hier dienen alle studenten hun creativiteit te bundelen.

Er volgt nog een projectweek om te werken aan de jaarafsluiting van onze vennootschap, de op te stellen jaarrekening en de aangifte vennootschapsbelasting. Dan volgt de halve finale waar we het zullen opnemen tegen NovAcc NV, de andere groep van Simon Stevin. De winnaar zal de HOWEST-kleuren verdedigen op de finale in de Metropolis in Antwerpen.

Om dit project met enkele kernwoorden weer te geven: teamwork, respecteren van deadlines, kwaliteit, inzet en motivatie zijn de belangrijkste troeven om tot een mooi en sluitend geheel te komen.

Joachim Lannoo – CFO Finaccor NV

Geen opmerkingen: