Na accountancy-fiscaliteit en financie- en verzekeringswezen is het vandaag de beurt aan de derde afstudeerrichting van bedrijfsmanagement: logistiek management.
Opleiding Logistiek Management biedt werkzekerheid in eigen regio
Wil je aan de slag in één van de tientallen bedrijven op en rond de haventerreinen van Zeebrugge en Oostende, dan bieden wij je een degelijke opleiding aan: bachelor Logistiek Management. Alle bedrijven rond de economische zwaartepunten van onze regio (de havens van Zeebrugge en Oostende) zijn immers constant op zoek naar nieuwe goedgeschoolde werkkrachten.
Tienduizenden vrachtwagens, goederenwagons, volgeladen binnenschepen, grote containerschepen, transportvliegtuigen,… Je kan er moeilijk naast kijken dat de transportsector in zijn geheel aan het groeien is. De globalisering zorgt er bovendien ook voor dat de rol van transport- en opslagorganisatie steeds belangrijker wordt. Integrale logistiek brengt de hele logistieke keten, vanaf de productie tot bij de klant, in kaart én probeert die keten te begeleiden en te controleren.
Exotische beroepen
Op zoek naar een lijstje met de gevraagde beroepen? Daar gaan we:
Expediteur: organiseert het goederenvervoer wereldwijd, regelt alle vervoer, maakt vervoer- en opslagdocumenten op en vervult douaneformaliteiten; is het aanspreekpunt voor importeur én exporteur; volgt de schommelingen van de markt en stemt daar o.m. de prijs op af.
Scheepsagent: vertegenwoordigt één of meerdere rederijen, is de verbindingsman/-vrouw tussen schip en lading.
Goederenbehandelaars: staat altijd in nauw contact met de scheepsagent, behandelt de goederen die de schepen lost en laadt (stevedore) als de goederen voor het laden of na het lossen van het schip (natie). Terminal operators zijn dan weer gespecialiseerd in de behandeling van specifieke goederen (containers, bulk, ro-ro,…).
Surveyors: inspecteren de goederen.
Ben je meer gefascineerd door het wegtransport? Dan kan je als dispatcher aan de slag. De dispatcher is een uitstekend communicator en organisator: hij volgt de voertuigen en controleert de acties die ze ondernemen, zowel in het binnenland als in het buitenland. Hij bepaalt waar en welk moment een vracht dient opgepikt of afgeladen te worden, duidt de bestuurders aan, stippelt de routes uit en stelt laad- en losschema’s op. Door de internationale contacten leer je ook omgaan met vreemde culturen en gewoontes.
Overtuigd? Kom dan naar onze infodag op 1 maart 2008 en begin aan je toekomst: studeer Logistiek Management.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten