dinsdag 2 juni 2009

"Waar een wil is, is een weg" (Tine Hugelier, financie- en verzekeringswezen)

"Waar een wil is, is een weg," vindt Tine Hugelier. Deze studente financie- en verzekeringswezen liep stage, begon te solliciteren, en kijk: op 1 juli start ze bij KBC. Ze doet hieronder haar verhaal.

Ik ben een studente financie- en verzekeringswezen en zit in mijn derde en laatste jaar. Mijn stage is net achter de rug. Daarvan moet ik nog een verslag schrijven. En daarmee is het hoofdstuk van studeren afgesloten en begin ik aan een nieuwe episode: “ het werken.”

Ik ben aan Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, gestart omdat dit mij een zeer goeie school leek. Ik werd er zeer vriendelijk onthaald op de infodag. Na mijn middelbare studies TSO stond ik voor een zware opdracht, maar ik wou er absoluut voor gaan. Dankzij de hulp van de lectoren en de kleine groep waarin je terecht komt, is me dit goed gelukt. Ik blik terug op een mooie studententijd, en ik zal nog vaak aan Howest terugdenken.

De stage, die ik net achter de rug heb, was een leerrijke ervaring: ik werd gezien als een volwaardige collega in het kantoor. Tijdens mijn stage ben ik beginnen solliciteren, ik had één vacature als commercieel en administratief bediende op het oog en heb mijn CV opgestuurd. Daarop kreeg ik reactie en ik mocht eens met de kantoordirecteur gaan spreken. Het eerste gesprek was boeiend en enkele weken later kreeg ik telefoon dat de kantoordirecteur mij opnieuw wilde spreken. Uit dat gesprek bleek dat ik de beste kandidaat was en ik krijg de kans daar te beginnen. Eerst moest ik nog testen doen bij KBC in Brussel. Dit was moeilijker, zeker voor een eerste sollicitatie niet evident. Maar kijk: op 1 juli 2009 start ik en daar kijk ik ongelofelijk naar uit!